• Dansk
  • English

De innovative løsninger

VIA Bibliotek var et af de biblioteker, der var hurtigst til at indrette deres service efter forholdene under nedlukningen:

”Vi har måtte ideudvikle og være innovative for at se, hvad der kunne lade sig gøre på meget kort tid” siger Per Steen Hansen, Bibliotekschef

Allerede i slutningen af marts blev VIA Bibliotek af direktionen, efter pres fra studerende, bedt om at udarbejde nogle løsningsforslag til, hvordan vi kunne imødekomme de studerendes akutte behov for litteratur. Det blev i først omgang til en skanningsløsning, der trådte i kraft allerede den 1. april.

Der blev løbende arbejdet med at finde andre løsninger, der var mindre arbejdstunge og som kunne tilgodese flere studerende. Så den 23. april blev der åbnet for, at studerende kunne bestille materiale to go. Alle bestillinger blev udlånt og pakket i poser til afhentning ved Campus i tæt samarbejde med FM.

Nu kan du komme på biblioteket igen

Med den gradvise åbning og normalisering af det danske samfund blev alle 10 VIA biblioteker genåbnet den 4. juni 2020.

Faktaboks:

Skanningsordning

Ordningen var kun for studerende på sidste semester af deres uddannelse og fungerede i perioden 1. april til den 22. april og VIA Bibliotek modtog 700 henvendelser og leverede over 500 pdf filer.

To go ordning

Ordningen var for ALLE studerende og fungerede fra den 23. april til den 3. juni og der blev leveret over 10.000 udlån pakket i poser til de studerende. Fra den 4. maj kunne ansatte også bruge ordningen.

Det første døgn modtog VIAs biblioteker 1000 bestillinger.

Onlinevejledninger og -undervisning

Fra nedlukningen den 12. marts til i dag har VIA Bibliotek afviklet godt 400 aftalte onlinevejledninger og over 300 lektioners onlineundervisning. Derudover kommer alle de henvendelser, der kom på mail og telefon.

Genåbning af biblioteket

Torsdag den 4. juni genåbnede VIA Bibliotek på alle 10 adresser efter at være lukket i 84 dage. Aktuelle åbningstider kan ses her.