• Dansk
  • English

Medline

Oprettet af National Library of Medicine.

MEDLINE giver autoritative medicinske oplysninger om medicin, sygepleje, ernæring, fysioterapi, ergoterapi, biomedicin, sundhedssystemet, prækliniske videnskaber, og meget mere.

MEDLINE bruger MeSH indeksering til at søge artikler fra mere end 5400 aktuelle biomedicinske tidsskrifter. Medline er også søgbar via Pubmed.

Forskellen på at søge i Medline via Pubmed eller Medline via EBSCO er, hvorvidt dine søgeord automatisk omsættes til MeSH-terms. Det sker i Pubmed, men ikke i Medline via Ebsco. En anden forskel er at Medline via Pubmed automatisk exploder din mesh-term, det gør Medline i Ebsco ikke, her skal man selv vælge underliggende begreber til.

Der er flere søgbare referencer i Pubmed end der er i Medline. F.eks. er det muligt at søge ahead of print, Pre-Medline, forfatter manuskrifter og bøger. https://www.nlm.nih.gov/pubs/factsheets/dif_med_pub.html

Der er lavet en sammenligning af Ovid Medline og PubMed på Dartmouth biomedical libraries: http://www.dartmouth.edu/~library/biomed/guides/which_medline_chart.html.
Der er ingen forskel på Medline via Ovid eller Medline via Ebsco

Adgang
Fra VIA adresser
Fjernadgang

Inspiration

Sygeplejefaglige søgeord - alfabetisk liste

PubReMiner - hjælpeværktøj til søgning