• Dansk
  • English

Optagelse af undervisningen

Hvis du som studerende vil optage undervisningen
Det er underviseren, der har ophavsretten til en forelæsning. Det er dog ikke i strid med ophavsretsloven at optage en undervisning/forelæsning, hvis du kun bruger optagelsen til dig selv, dvs. ikke deler den med dine medstuderende eller lægger den på nettet. Vi anbefaler dig dog at få din undervisers samtykke (helst på skrift), for god ordens skyld.

Hvis du optager undervisningen med henblik på at lægge optagelsen på nettet eller dele den med andre studerende, kræver dette underviserens samtykke. Det kræves herudover, at de studerende, der siger noget på optagelsen, ligeledes giver deres samtykke til offentliggørelsen. Vi anbefaler at du indhenter disse samtykker skriftligt.

Vejledende aftaler om webcast af undervisning findes her på hjemmesiden hos Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde.

Hvis du som underviser vil optage undervisningen
Hvis undervisningen webcastes eller optages af underviseren/Professionshøjskolerne, bør de studerende være informeret om, at undervisningen webcastes og hvad der skal ske med optagelserne. Du skal være opmærksom på, at de studerende der siger noget i undervisningen, skal give deres (skriftlige) samtykke for at optagelsen kan udgives.