Mendeley – et anderledes referencehåndteringssystem

VIA Bibliotekerne har købt licens til referencehåndteringssystemet Mendeley (Institutional edition).  Inden beslutningen blev truffet, har Mendeley været afprøvet af nogle ansatte og studerende. Tilbagemeldingerne har været meget positive.

Mendeley findes i en gratis udgave og en Institutional edition. Institutional edition giver adgang til en større lagerplads for det enkelte bruger til fuldtekstudgaver, 5 GB i stedet for 2 GB og adgang til at samarbejde med op til 25 personer, hvorimod gratis udgaven kun giver mulighed for at samarbejde med op til 3 personer.

Mendeley tager i højere grad udgangspunkt i fuldtekstdokumenterne end andre referencehåndteringssystemer. Ud fra fuldtekstudgaverne kan man danne referencer i sit Mendeley. Mendeley kan du således bruge til at organisere dine referencer i sammenhæng med dine fuldtekstdokumenter. Mendeley har også en læsefunktion, som bl.a. gør det muligt at lave noter og understregninger i fuldteksten.

Mendeley har ud over at være en referencehåndteringssystem også en social dimension, hvor forskere kan følge andre personer/grupper, som f.eks. arbejder inden for samme forskningsfelt, og de kan selv blive fulgt.

Mendeley er således et program, som giver dig flere muligheder ift., hvordan du kan arbejde integreret med dine referencer/dokumenter og mulighed for at andres brug af referencer.

Din konto bliver automatisk opgraderet til Mendeley Institutional edition når du logger på mendeley.com på en VIA adresse.

Du kan på denne side se vejledninger og tutorials til Mendeley og link til Mendeley, hvor du opretter en konto.

Der er online-support på systemet. I VIA Bibliotekerne er det Sine Kusk Clausen, skc@via.dk, som er superbruger på systemet, hvis du skulle få spørgsmål.

Skrevet af: mp
Oprettet: 02/11/2016