Corona og VIA Bibliotek

Maj 2020

Alle studerende og ansatte i VIA kan bestille udlån af de bøger, vi fysisk har til stede i VIA Bibliotek. Det foregår på den måde, at medarbejdere i VIA Bibliotek efter din reservation pakker bøgerne i en pose, som du herefter kan hente ved dit campus (se mere under FAQ om afhentning). Du kommer altså ikke ind på campus, og du skal huske at holde god afstand, hvis der er kø, når du kommer. Bøgerne er håndteret efter Sundhedsstyrelsens anvisninger - med handsker.

Vi henstiller til, at du kun reserverer de bøger, du skal bruge af hensyn til dine medstuderende - og lånetiden er reduceret til 14 dage.
Det løser ikke alle udfordringer i denne tid, men vi håber, det vil lette opgaveskrivning og eksamensforberedelse, og det har været et stort ønske fra mange af VIAs studerende og medarbejdere.

FAQ – om VIA Bibliotek to-go m.m.

Her kan du finde nogle af de hyppige spørgsmål, vi oplever pt. og få det korte svar straks. Har du andre spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os - find mailadresser her. Vi svarer i løbet af en times tid inden for vores ”normale åbningstider”.

Hvor reserverer jeg bøger til afhentning?
Du søger bøgerne frem på Biblioteksportalen på normal vis og reserverer dem, som du plejer.

Hvis bogen/bøgerne kun er hjemme, fx i Aarhus, og du læser på VIA i Holstebro, så sender vi bogen/bøgerne til Holstebro - og du får besked, når den/de er klar til afhentning i Holstebro.

Hvad er min pinkode og lånernummer?
Se her!

Hvor længe står bøgerne til afhentning?
5 dage.

Hvor afhenter jeg bøgerne?
Udleveringssteder på campus af biblioteksbøger i tidsrummet Mandag-fredag: kl. 9-10, dog Campus Aarhus C kl. 9-11

Horsens: Hovedindgangen mellem blok D og E.

Aarhus C: Hovedindgangen ved Bygning B – kl. 9-11

Aarhus N: Døren ved rygegården direkte ind til biblioteket

Randers: Hovedindgangen

Silkeborg: Indgangen ved blok A

Ikast: Udlevering gennem vinduet i VIA Bibliotek

Viborg: Hovedindgangen - ring på biblioteksnummer - se på døren - vi kommer ned med bøgerne

Holstebro: Gå til vinduerne v/VIA Bibliotek ud mod Bygning B.

Skive: Hovedindgangen

Nørre Nissum: Indgangen ved Studiekontoret og VIA Bibliotek.

OBS! Bøgerne er håndteret efter Sundhedsstyrelsens anvisninger - med handsker.

Må jeg aflevere bøger?
Ja! Se nedenfor, hvordan det gøres på dit campus. De bøger, der er reserveringer på, vil vi også gerne have retur – put dem i en plastpose, og aflever dem på/ved dit campus.

Se her, hvor bøger kan afleveres på dit lokale campus.

Du modtager ingen kvittering på, at du afleverer bøgerne.
Bøger, der afleveres, kommer i karantæne i 3 døgn, inden videre håndtering og evt. nyt udlån.

Hvor lang tid må jeg låne bøgerne?
14 dage.

Må jeg sende en anden til at afhente mine reserveringer?
Ja, og tag navnet med på vedkommende, der har reserveret bøger.

Er alle min bøger samlet i en pose?
Ikke nødvendigvis, så check bøgernes forventede antal inden du tager afsted igen.

Tæller gamle reserveringer med som de tre materialer, jeg må bestille pr. gang?
Nej!

Hvor lang tid går der, før jeg kan afhente de bøger, jeg har bestilt?
1-2 dage, typisk.

Får jeg gebyrer for at aflevere for sent?
Nej, alle gebyrer er suspenderet i lukkeperioden.

Får jeg hjemkaldelser på materiale, jeg ikke kan aflevere?
Nej, du får ikke hjemkaldelser.

Er der åbent for selvbetjening på bibliotekerne?
Nej, men det åbner igen, når bibliotekerne genåbner.

Kan jeg skrive til biblioteket i lukkeperioden?
Ja, vi svarer på mails sendt til det lokale bibliotek – se mailadresser ovenfor!

Kan jeg anvende bibliotekets digitale tilbud i lukkeperioden?
Ja – vores elektroniske ressourcer kan altid tilgås på bibliotekerne.via.dk

Hvordan bestiller jeg en tidsskriftsartikel?
Bestil gerne hele nummeret af tidsskriftet.

Skrevet af: lbga
Oprettet: 13/03/2020